Fastelavnsboller - Svenske Semlaboller

Oprettet d.

Fastelavnsboller - Svenske Semlaboller

Jeg er helt vild med forskellige former for fastelavnsboller og elsker meget af de svenske kager og brød, derfor er denne opskrift en af min favoritter. Jeg har dog valgt at afvige lidt fra den svenske opskrift som indeholder ren flødeskum og brugt en lækker vanilie flødecreme. Disse Semlaboller er supernemme at lave og smager fantastisk.
 

12 boller.

Det skal du bruge: Sådan gør du:

Boller

  • 75 g smør
  • 2 dl sødmælk
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • 40 g sukker
  • 1 knivspids salt
  • 1½ tsk. stødt kardemomme
  • 420 g mel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 æg til pensling
  1. Smelt smørret, kom mælken i og varm det til ca. 37 grader. 
  2. Smuldr gæren i væsken og rør gæren ud. 
  3. Kom æg, sukker, salt og kardemomme i. 
  4. Bland mel og bagepulver sammen, tilsæt lidt ad gangen
    og ælt dejen sammen til den er glat og smidig
  5. Lad dejen hæve overdækket i 30 minutter.  
  6. Del dejen og form 12 boller. 
  7. Lad bollerne efterhæve i 30 minutter på bagepapir på en bageplade. 
  8. Pensl bollerne med et sammenpisket æg.
  9. Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader alm. temperatur
    i cirka 10-12 minutter.
  10. Lad bollerne køle af på en bagerist. 

Fyld

  • 100 g marcipan
  • 1 dl mælk
  1. Skær et lille låg af hver bolle. Brug en gaffel, og udhul bollernene.  
  2. Bland indmaden fra bollerne med marcipanen tilsæt mælk lidt ad gangen
    til du har en blød masse.
  3. Fordel marcipanmassen i bunden af bollerne.

Flødecreme

  • 1/2 brev kagecreme
  • 2,5 dl mælk
  • 5 dl piskefløde

1. Pisk kagecreme og mælk sæt det koldt i ca 20 min.
2. Pisk fløden til en fast flødskum.
3. Vend forsigtig cremen i flødeskummet.
4. Hæld flødecremen i en sprøjtepose med en stjertyl.
5. Fyld bollerne, sæt låget på.
 

Pynt

  • Flourmelis
  • Frysetørret kirsebær
1. Drys med flourmelis.
2. Pynt med endnu en klat flødecreme og
til sidst et drys frysetøttet kirsebær.

Nu er der kun at sige mums og velbekomme :-)
 

Jeg har brugt og anbefaler disse, Sprøjteposer 53 cm, Stjernetyl,  Frysetørret Kirsebær


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar